A játékos golden retriever előtt egy másik kutyát még elhajtott az ohiói járőr, de Dixie-re négyszer is rálőtt a gazdája szeme láttára.


Egy rendőr azonnali elbocsátását sürgetik Ohióban, miután a család szeme láttára agyonlőtte a kutyájukat vasárnap, írja a New York Post. Elliott Palmer saját testkamerája rögzítette, ahogy elővette a fegyverét, majd többször is a Dixie nevű, három és fél éves golden retrieverre lőtt, amikor felé futott.

A rendőrség közleménye szerint Palmert a történtek után felfüggesztették, a kertvárosban történteket pedig vizsgálják. Közben már a kutya és a család mellett kiállók tüntetését is szerveztek a rendőrség épületénél.

Palmer hétvégi járőrözés közben arra lett figyelmes, hogy több nagytestű kutya is szabadon futkos a környéken. A rendőr szólt Tammie Kernnek, hogy tartsa kordában az ebeket. Miközben a nő lánya megpróbálta befogni a kutyákat, Dixie játékosan a férfi felé iramodott, mire a járőr több lövést is leadott a kutyára.

A lövések előtt egy másik golden retriever is a rendőr felé indult, de Palmer a másik ebet még néhány mozdulattal távol tartotta magától. Amint azonban Dixie a másik kutya példáját követve megindult felé, habozás nélkül előkapta fegyverét.

A nyilvánosságra hozott testkamera felvételen látszik, ahogy a kutya előbb orra bukik a betonon, majd nagy nehezen feláll, és a hátsó lábait maga után vonszolva a járdáig jut, ahol elterül. Eközben a családtagok, a környékbeliek és a rendőr között heves vita alakul ki, ami csak több odaérkező rendőr miatt nem fajul tettlegességig. Dixie gazdája hisztérikusan azt kiabálja, hogy az állat ártalmatlan volt, Palmer pedig négy lövéssel egyszerűen meggyilkolta.

A kutya lelövéséről készült sokkoló videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!