A miniszter Novák bukásából azt szűrte le, hogy Magyarországon dolgozik a demokrácia. Szerinte a kegyelembotrány másik érintettje, Balog Zoltán is vívódik.


Novák Katalin köztásasági elnök lemondásáról beszélt Navracsics Tibor a KeljfelJancsi podcastban, vette észre a 444.hu.

„Én úgy gondolom, hogy ő végül azért mondott le vagy azért került olyan helyzetbe, amikor az egyetlen kivezető utat a lemondásban látta, hogy hozott egy olyan döntést, amely tévedés. Tehát amikor a döntést hozta, rosszul ítélte meg a helyzetet, és ezt, hogy bánja, hogy tévedett, nem tudta elmondani a nyilvánosságnak” – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter, majd hozzátette: szerinte Novák nem technikai értelemben nem tudta elmondani, hanem „lelkileg nem tudta rávenni magát”.

Navracsics a köztársasági elnök bukásából leszűrte, hogy „Magyarországon a demokrácia dolgozik, hát nézzük meg, hogy milyen következményekkel jár egy ilyen ügy. Ez a kádári szocializmusban elképzelhetetlen lett volna”. A politikus úgy véli, hogy Balog Zoltánban is megy a vívódás.

Navracsics Tibor véletlennek tartja, hogy az elnökkeresési castingban az ő népszerűségét is elkezdték mérni Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Merkely Béla és Maróth Miklós mellett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!