A Momentum elnöke egy napon belül már másodszor fejezi ki felháborodását az elnök cselekedetével szemben. Novák Katalin nem először osztja meg az embereket kegyelemgyakorlási gyakorlatával.


Bár a főkegyúri jog gyakorlása nem kötött indokláshoz, így hát jog szerint magyarázat nem követelhető a köztársasági elnöki székben ülő Novák Katalintól, de a társadalom egy jelentős része értetlenül, és felháborodva fogadta a hírt, miszerint Novák elnök kegyelemben részesített egy pedofíliában bűnpártolásért jogerősen elítélt bűnözőt.

Megszólaltak már az ügy érintettjei, tiltakoztak az áldozatok is, és most, másodízben a Momentum elnöke, Donáth Anna osztott meg éles hangú posztot Facebook oldalán.

A momentum elnöke szerint egy pedofilsegítő pedagógus, aki részt vett a bicskei gyerekotthonban történt nemi erőszakok eltussolásában,

„Miközben a hároméves börtön még csak köszönőviszonyban sincs azzal az iszonyattal, amiben bűnrészes volt. És Novák Katalin a pápalátogatást arra használta, hogy ezt az embert ráeressze a magyar társadalomra.

Ilyen förtelmes döntést hozni, ilyen módon visszaélni az elnöki hatalommal egész egyszerűen elfogadhatatlan. Ez a döntés azt mutatja, hogy se lelkiismeret, se elemi jóérzés, se tisztesség nincs a köztársasági elnökben. A hivatalára már a megválasztása pillanatában alkalmatlan volt, de most olyan határokat lépett át, ami nem az alkalmatlanság, hanem a társadalomra veszélyesség kategóriája. Novák Katalinnak le kellene mondania. Ilyet egy elnök, egy anya nem tehet” – zárja sorait a Momentum elnöke.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!