Videóban üzent Alekszej Navalnij özvegye. Az orosz ellenzéki politikus szóvivője pedig arról beszélt, családja harmadik napja nem láthatja Navalnij testét.


Julija Navalnaja, a pénteken meghalt orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij özvegye videóban üzent a világnak hétfőn. „Putyin megölte a férjemet” – mondta Navalnija a videóban, majd ahogy a Telex idézi, így folytatta:

Navalnij szóvivője, Kira Jarmis szerint hozzátartozói harmadik napja nem nézhetik meg Navalnij holttestét. Beszámolója szerint a nyomozók arról tájékoztatták az édesanyját és ügyvédeit, hogy a Navalnij halálával kapcsolatos vizsgálatot meghosszabbították. „Nem tudjuk, meddig fog ez tartani. A halál oka még mindig tisztázatlan. Hazudnak, húzzák az időt, és nem is titkolják” – tette hozzá. Navalnij holttestét a büntetőtelepről Szalehard városába, a körzet székhelyére vitték a haláleset kivizsgálásával megbízott orosz nyomozók.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, 47 éves korában – a börtönben – meghalt Alekszej Navalnij, orosz ellenzéki politikus. Az első hírek szerint séta közben lett rosszul, ám azóta egyre több különös részlet derül ki.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!