Még jóval az ukrajnai konfliktus előtt jósolta azt a szoftver, hogy idén ősszel az oroszok támadást indítanak Németország ellen.


Percre pontosan megjósolta az Amazon mesterséges intelligenciája, hogy mikor törhet ki a harmadik világháború. A kérdést még 2021 novemberében, vagyis négy hónappal az ukrajnai háború kirobbanása előtt tette fel egy férfi Alexának. A szoftver válasza a háború egyéves évfordulójához közeledve még ijesztőbben hat.

A mesterséges intelligencia szerint ugyanis a harmadik világháború 2023. november 23-án, este 6 óra 5 perckor tör majd ki, amikor Oroszország támadást indít Németország ellen.

A TikTokra feltöltött jóslatot itt lehet megnézni:

@iamnoahbrendan Must Watch!!! @jonbuckhouse #alexa #tiktok #worldwar3 #2023 #scary #viral #trending #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound - Jon Buckhouse

A jóslatot érdemes helyén kezelni: a lassan egy éve tartó orosz-ukrán háború kapcsán már többször kijelentették, hogy eszkalálódhat a két ország konfliktusa, de mindezidáig az erőfitogtatáson túl semmilyen erre utaló lépés nem történt.

A mesterséges intelligencia ugyanakkor eddig 2023 egyik slágertémája. Az OpenAI szöveggenerátorát mi is teszteltük néhány hete a Himnusz évfordulója kapcsán:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!