Az elváltozást egy prosztatavizsgálat során fedezték fel, de csak annyit tudni, hogy nem prosztatarákról van szó. A Buckingham Palotának jó oka van a titkolózásra.


Szokatlan lépés volt Buckingham Palotától, hogy nyilvánosságra hozták III. Károly súlyos betegségét – írja elemzésében a Mirror. A lap szerint nagyon jellemző az uralkodóra, hogy őszintén beszél a közvélemény előtt az egészségügyi állapotáról, azonban a palota néhány fontos részletet most visszatartott.

A család hétfő este jelentette be, hogy

Károlyt januárban prosztatamegnagyobbodással kezelték, ekkor fedezték fel a rákos elváltozást. Az viszont nem derült ki, hogy pontosan milyen daganatos betegséggel küzd a király, csak annyit tudni, hogy nem prosztatarákról van szó. Ezzel pedig a Mirror szerint

A betegségének bejelentése ugyanakkor jellemző volt III. Károlyra, aki már korábban is őszintén beszélt az egészségügyi állapotáról. Ezzel pedig az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, illetve a szűrővizsgálatok fontosságára.

A brit egészségügyi szolgáltató szerint a király korábbi bejelentését követően jelentősen megugrott a prosztatabetegségekkel foglalkozó oldalak látogatóinak a száma.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!