Gyűlölködő, bántó, névtelenül feltett kérdésekre válaszolnak szivárványszülők és szakértők a Háttér Társaság és a szivárványcsaládok közösségének új kampányában, amelynek célja, hogy jobban megismertessék magukat és jogi problémáikat a társadalommal. Magyarországon több száz ilyen család él, akik ugyanazt vallják, mint az összes többi magyarországi család: egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben, családban nőjön fel.

A kampányban, amely a csaladazcsalad.hu oldalon indul, szülők illetve szakértők (családterapeuta, pszichológus, bölcsődei nevelő, stb.) válaszolnak meg névtelenül, interneten feltett, gyakran gyűlölködő kérdéseket. Ezzel beszélgetést szeretnének indítani a társadalomban a családokról és egyben el akarják oszlatni a szivárványcsaládokkal kapcsolatos leggyakoribb félreértéseket. A kampányt időzítése kapcsolódik az elmúlt hónapok eseményeihez, amelyek aggodalommal töltötték el a magyarországi szivárványcsaládokat.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a gyerekek számára nem a szüleik neme fontos, hanem az, hogy szeressék egymást, valamint, hogy szeretet, odafigyelés és gondoskodás vegye körül őket. Más szóval, a család az család, akkor is, ha a szülők történetesen azonos neműek.

"A kérdés azért is fontos, mert ma Magyarországon évente mintegy 250 gyereket adnak örökbe külföldi pároknak. Olyan gyerekeket, akiket magyar párok vagy egyedülállók is szívesen felnevelnének, de nem tehetik" - hívják fel a figyelmet a kampányról szóló közleményben.

hirdetés

"A Háttér Társaság és a Magyar Tudományos Akadémia kutatásai szerint a meleg és leszbikus párok ugyanis sokkal nagyobb arányban fogadnának örökbe olyan gyerekeket, akiket a heteroszexuális párok inkább nem választanak. Például 3 évnél idősebbeket vagy olyan gyerekeket, akiknek valamilyen hátrányosnak ítélt tulajdonságuk van.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés