Az mfor.hu nézte át Mészáros Lőrinc alapítványait, és azt hogy kitől, kiktől kap támogatást. A portál előbb felidézi, hogy Mészáros Lőrinc az elmúlt néhány évben két alapítványt is létrehozott. "Az elsőt, a Mészáros Alapítványt még 2016 szeptemberében jegyezték be, a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványt bő egy évvel később, 2017 decemberében. Mindkét szervezettel főként a környékbelieket kívánta támogatni a volt felcsúti polgármester: a helyiek lakhatását vagy épp a fiatalok tanulmányait támogatja pályázatos formában elnyerhető anyagi támogatásokkal."

Ezek a szervezetek - folytatódik a cikk - százmilliós nagyságrendben jutott támogatásokhoz különféle gazdasági szereplőkétől. Az alapítvány nem kevés összeggel segítette meg a West Hungária Bau Kft., az Épkar Zrt. és a Build It Mérnökiroda Kft. 2019-re a támogatói lista egyszereplősre redukálódott: a 150 millió forint a Debt-Invest Kft.-től érkezett.

Ez a társaság pedig annak a Boros Attilának a tulajdonában van, akit a letelepedésikötvény-biznisz egyik kulcsfigurájának tartanak és sajtóinformációk szerint Rogán Antal köréhez sorolható. Boros Attila volt az, aki létrehozta a kínaiaknak kötvényt áruló Hungary State Special Debt Fundot.

Jogi szinten is vége a letelepedési kötvénynek

A programon 17,7 milliárd forintot bukott az állam.

Kiemelt kép: Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Mészáros Lőrinc, az MKB Bank résztulajdonosa és Hergár Eszter, a Magyar Nemzeti Bank társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója (b-j) beszélget az idei MKB-ösztöndíjak átadóünnepségén az MKB Székházában 2019. október 31-én. MTI/Máthé Zoltán


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!