Szerintük olyan ország miniszterelnöke beszélt, amelyik csak az európai uniós támogatások miatt tudja fenntartani gazdasági stabilitását.


Ahogy arról korábban írtunk, Orbán Viktor péntek reggeli rádiós interjújában „pénzügyi értelemben nem létező országnak” nevezte Ukrajnát. A miniszterelnök úgy fogalmazott: „Nem tudja saját magát finanszírozni. Az a kérdés, hogy mi fenntartjuk-e Ukrajnát, vagy sem. Amint azt mondjuk, hogy nem, akkor a háború véget ér.” Később Orbán szavait megdicsérte Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.

A magyar kormányfő szavaira reagált Oleh Nikolenko külügyi szóvivő is, aki cinikusnak nevezte Orbán mondanivalóját – szúrta ki az Ukrainska Pravda cikkét a 24.hu. Szerinte

„Szorgalmazzuk, hogy Orbán Viktor nézzen szembe az igazsággal: Ukrajna támogatása nem jótékonyság. Ukrajna támogatása elsősorban befektetés Európa biztonságába. A magyar hatóságoknak hálásnak kellene lenniük amiatt, hogy az ukránok a saját életük árán őrzik Budapest és a többi európai város békéjét a példátlan orosz agresszióval szemben” – tette hozzá a politikus.

Korábban botrány lett abból is, hogy Orbán Viktor „senki földjének” nevezte az oroszok által lerohant országot.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!