Azonban a távolság megnehezíti kapcsolatukat. Az Észtországban élő férfi nem kap állandó vízumot, mert nem házasok.


Elfriede Riit, aki februárban már 104. születésnapját ünnepli, modern nőnek tartja magát. Éppen ezért házasságról hallani sem akar párjával, a nála 55 évvel fiatalabb 48 éves Mart Soesonnal. Holott jelenleg ez a legfőbb akadálya, hogy a pár minden idejét boldogan együtt töltse.

A Daily Mail által bemutatott nem mindennapi szerelem pedig nem holmi fellángolás. Már 2016-ban komoly volt a szerelmesek kapcsolata, Mart akkor folyamodott először vízumért Ausztráliába, ahol Elfriede él. Az engedélyt megkapta,

Azonban a jogi hercehurcák az idős nőt annyira megviselték, hogy kerekesszékbe, és idősek otthonába kellett költöznie.

Soeson mindenesetre, látogatóvízummal továbbra is rendszeresen meglátogatja párját, akivel ilyenkor felkeresik a barátaikat, istentiszteletekre járnak, tévéznek, elmennek a szakorvosokhoz és természetesen elemet cserél szerelme hallókészülékében is. Az észt férfi, így vall nem mindennapi kapcsolatáról Elfriede-vel, aki nem mellesleg nagyapja özvegye:

Azt azért hozzáteszi, nincsenek nagy terveik a jövőre nézve, lépésről lépésre haladnak előre, és hálásak azért, amit az élet hozhat még nekik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!