Új, négycsoportos bölcsőde épült csaknem 360 millió forintos európai uniós támogatásból Kecskeméten - közölte a város önkormányzata az MTI-vel. Ez nagy hír a városban.


Abban a városban, amelyet 2014 óta polgármesterként az a Szemereyné Pataki Klaudia vezet - és vasárnap újra nyert -, aki Matolcsy György jegybankelnök rokona, fideszes, és idén a Forbes a 10. legbefolyásosabb nőnek választotta a közéletben.

A beruházás keretében az 52 kisgyermekre engedélyezett, mintegy 700 négyzetméteres bölcsődét egy több évtizede nem megfelelően hasznosított homokbányai barnamezős területen építették fel.

Az akadálymentesített épületben több mint 50 négyzetméteres - saját fürdőszobával rendelkező - csoportszobákat alakítottak ki. A bölcsődében van melegítőkonyha is, a tágas közösségi tér és egyben tornaterem pedig egy nagy katicabogarat formáz. A pályázat részeként bútorokat, fejlesztőeszközöket és játékokat is vásároltak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósult beruházás során energiahatékonyságra törekedtek, így napelemes rendszer létesítésével megújuló energiaforrást használnak fel.

A bölcsőde előtt még parkolókat is kialakítottak.

Kiemelt képünk illusztráció. MTI Fotó: Balázs Attila


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!