Az Index úgy tudja, nem politikai, hanem munkaszervezésbeli okai voltak annak, hogy kedden - Deák Dániel vezető elemző kivételével - felállt a teljes stáb a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézetnél. A portál egyik forrása szerint Schmidt Mária nem volt elégedett az igazgató, Lánczi Tamás teljesítményével, aki úgy érezte, mindent megtesz, de nem kap világos utasításokat.

Budapest, 2019. június 16. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum fõigazgatója beszédet mond a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének harmincadik évfordulója alkalmából rendezett, 30 éve szabadon címû kiállítás megnyitóján a budapesti Terror Háza Múzeumban 2019. június 16-án, az 56-os vértanúk emléknapján. MTI/Mónus Márton

Schmidt Mária szerint puccs érte az intézetét

Váratlanul felmondott az igazgató és több munkatárs.

Mint írják, Schmidt és Lánczi már a Figyelőnél is együtt dolgoztak, de ott Lánczi lényegében szabad kezet kapott, az intézetben viszont folyamatosan egyeztetniük kellett. Úgy tudják, a konfliktus a rendszerváltás emlékévének szervezésében öltött testet: Schmidt úgy érezte, nem halad megfelelő ütemben a projekt.

A cikk szerint Láncziék kilépésével a Terror Házából valószínűleg át fognak tudni csoportosítani embereket az emlékév lebonyolításához, de megakaszthatja a projekt menetét, hogy új embereknek kell folytatni a megkezdett munkát. Lánczi sem marad feladat nélkül: a tanácsadó csapatot vezeti Habony Árpád londoni tanácsadó cégében, a Danube Business Consulting Ltd-ben. (Fotó: MTI / Soós Lajos)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!