Budapest szívében már két hellyel büszkélkedő étterem, rengeteg tematikus étellel és meseszép hangulatvilággal várja a Harry Potter és más varázslatos világok rajongóit.

Budapest sok varázslatos helyet rejt, azonban kevés olyan van, ahol igazán megelevenedik a mágia, és ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha valóban Harry Potter világába csöppentünk volna. Ez a hely pedig nem más, mint a The Magic birodalom, mely nemcsak varázslatos szabadulószobákat rejt, de mára már több étteremmel is büszkélkedhet.

A Hajós utca 25. alatt található a The Magic Budapest első étterme, ami már többször elbűvölt minket. Alig néhány évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit és pillanatok alatt a budapesti varázslók törzshelyévé vált.

A mágikus kastély falai között amerre csak szem ellát, varázslényeket, életre kelt képeket és misztikus ereklyéket vehettek szemügyre közelebbről, miközben készülnek a fantázianevekkel ellátott mágikus fogások, melyek mindegyike különleges köntösben érkezik hozzátok.

Az étlapot réges-régi szakácskönyvek varázslatos receptjeiből állították össze nektek, a modern gasztrotrendekhez igazítva, titkos összetevőkkel elkészítve az ételeket. Így megkóstolhatjátok többek között, hogy milyen az Ogre álom, a Házi manók finomsága vagy a Hamgrid Óriás Burger, amit természetesen leginkább villámkrumplival érdemes fogyasztani, mágiával átitatott, füstölgő varázsitalok kíséretében.

Kortól függetlenül mindenkit elvarázsol a nem mindennapi atmoszférájával, barátságos személyzetével és kreatív ételkínálatával. Ráadásként az igazán tapasztalt varázslóknak még egy titkos üzenetet is elrejtettek az étterem legfelső szintjén, amit a mennyezeten függő gyertyák segítségével fejthettek meg.

Megnyílt a The Magic II.!

Tavaly nyitotta meg kapuit a The Magic II., mely még nagyobb területen, kibővült étlappal és még több bűbájjal vár benneteket a Nagymező utcában. Ha szeretnétek kicsit kiszakadni a hétköznapokból, megfeledkezni a külvilágról, és olyan nyalánkságokat kóstolni, mint a Mágikus zuhatag burger, a Varázsigés tekercs vagy a Csokitulátus desszert, akkor nem is találhatnátok jobb helyet Budapest legvarázslatosabb étterménél.

Tökéletes szórakozás, ha barátokkal vagy családdal érkeznénk, a varázsvilág pedig nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is elbűvöli, így akár randihelyszínnek is tökéletes, ha valami nem mindennapival kápráztatnátok el párotokat.

A The Magic II.-ben úgy érezhetjük magunkat, mintha a Roxfort egyik titkos klubjába vagy Merlin elvarázsolt kastélyának étkezőjébe érkeztünk volna. Az étterem nem egyszerűen csak feleleveníti pár ereklyével a varázslóbirodalmat, hanem minden egyes részletében tükrözi azt az enteriőrtől kezdve a varázskastély modelljén át a kandallókat őrző baglyokig.

Nem csupán az ódonnak tűnő téglafalak, a kivilágított kandallók és az elvarázsolt mennyezet alapozza meg a hangulatot, de a bárpultban valódi bájitalok sorakoznak, a falakon pedig megbűvölt önkeverő üstök kavargatják magukat. Az átjáróban a varázslóportrék galériáján fényképezkedhettek, és ne ijedjetek meg, lehet, a mosdóban is elbújt pár mágikus szörny.

A kibővített étlapot böngészgetve biztosan nem fogtok csalódni. Már reggel 10-kor kinyitja kapuit, így akár egy varázslatos brunchra is betérhettek hozzájuk, de ha ebédre vagy vacsorára mennétek mágikus burgerek egész garmadája vár rátok. Kipróbálhatjátok például a Színpompás varázslatot, ahol különböző finomságokkal megpakolva 3 fekete miniburger érkezik majd az asztalra vagy a kiadós Mágikus zuhatag burgert, amit szó szerint elönt a cheddar szósz. De a Békés mágus burgere a vegáknak kedvez, a Tengeri bűvölet burger pedig garnélarákkal érkezik.

A fantázianevekkel ellátott ételeket nagyszerű italokkal is kísérhetitek, a koktéllap impozáns, az italokból pedig nem hiányozhat a füstölgés és a csillogás, a varázslatos nevekre keresztelt koktélkülönlegességek mellett – mint például a Rózsaszín ábránd (epres daiquiri) és a Varázsbirodalom titkos koktélja – persze számos alkoholmentes opciót is találtok.

Ha tehát mindig is arról álmodoztál, hogy belecsöppennél Harry Potter varázslatos világába, vagy simán csak szeretnél kiszakadni a hétköznapokból, és betérni egy varázskastély étkezőjébe, akkor mindenképp látogassatok el a The Magic éttermeinek egyikébe. Ha pedig egész napos élményre vágynátok, akkor érdemes kipróbálni a The Magic szabadulószobáit, melyeket mind a közelben találjátok, és három varázslótematikájú szoba közül is választhattok.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!