Magyar szerint az általa kedden nyilvánosságra hozott hangfelvétellel az ügyészség nem tehet mást, minthogy tanúként meghallgat több kormánytagot és Orbán Viktort is.


Magyar Péter tüntetést szervezett kedden estére a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé, miután meghallgatta őt az ügyészség a Völner-Schadl ügyben. Mint írta, "találkozzunk az V. kerületben, a Markó utca 16. szám előtt, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt, és követeljük ennek az ügynek a független, objektív, politikai befolyásolástól mentes kivizsgálását, a valódi felelősök megbüntetését és minden szükséges tanú meghallgatását. És hogy ha ott összegyűltünk, akkor utána sétáljunk át békésen a Kossuth térre, és követeljük a kormány lemondását, és mondjuk azt ki, hogy eddig és ne tovább".

Magyar reggel egy hangfelvételt tett közzé, melyen exfeleségével beszélt az ügyről és a benne szereplőkről.

A kedd este 18 órakor kezdődött demonstárción egy rövid beszédet mondott, majd az összegyűlt tömeget arra kérte, hogy vonuljanak át a Kossuth térre.

Magyar Péter az ügyészség előtt arról beszélt, hogy a megjelentek ne üljenek fel a provokációnak és ha bármi gonot tapasztalnak, szóljanak a rendőröknek. Majd kifejtette, hogy szerint

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!