A Tisza Párt elnöke szerint olyan ember nem tölthet be közhivatalt a magyar miniszterelnök mellett, aki „megalázta a sok ezer magyar szabadságharcos emlékét”.


Ahogy arról korábban írtunk, minimum politikai kommunikációs hibát vétett Orbán Balázs akkor, amikor egy interjúban az orosz-ukrán háború kapcsán párhuzamot vont az 1956-os magyar forradalommal, és ennek kapcsán azt mondta: „Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.”

Magyar Péter Orbán Balázs szavaira a 444 cikke alatt reagált a Facebookon. A Tisza Párt elnöke úgy fogalmazott:

„Egészen felháborító mondatok, amellyel a XX. századi magyar történelem legfényesebben csillogó 13 napját sikerült az aljas napi propaganda kommunikáció oltárán feláldozni. Ezekkel a mondatokkal Orbán Balázs megalázta a sok ezer magyar szabadságharcos emlékét, akik közül sok százan – ellentétben Orbán Balázzsal – az életüket is hajlandóak voltak feláldozni a hazájuk szabadságáért és függetlenségéért.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!