Ugyan a versenyek csak vasárnap kezdődnek a 2022-es téli olimpián alpesi síben, már szombaton kialakult egy kisebbfajta botrány Pekingben. Történt, hogy a nagy szél miatt, biztonsági okokból törölték a férfi lesiklók harmadik edzését, csak hárman mentek végig a pályán, a döntést pedig többen kritizálták.

Matthias Mayer elindult ugyan, de a szél megnehezítette a dolgát:


A norvég Kjetil Jansrud volt talán a legkritikusabb, aki lediktátorozta a versenyigazgatót, Markus Waldnert. Szerinte a kommunikáció borzalmas volt, és maga az edzés lefújása sem volt ideális.

"Totális káosz volt az információáramlásban. Olyan érzése van az embernek, mintha Markus egy kis diktátor lenne, aki a fontos tudnivalókat megtartja magának. Így pedig nehéz topon teljesíteni, ha azt sem tudod, mi történik. Közben mindeni érzi, én is, hogy teljesen mások azoknak a tapasztalatai, akik háromszor is végigmehettek a pályán.

Olyan érzés, mintha meglopták volna a mezőny nagy részét, problémás volt, ahogy ezt a helyzetet kezelték

- mondta az olimpiai és világbajnok Jansrud ez Eurosportnak.

Kapcsolódó

A pekingi olimpia első aranyérmese nagyon elverte a mezőnyt

Therese Johaug nyerte a pekingi téli olimpia első aranyérmét: a női sífutók szombati 7,5 7,5 kilométeres versenyében lett első. A norvégok klasszisa,

Jansrud azt hiányolta még, hogy a versenyzőkkel nem is kommunikáltak a döntésről, és ugyanezt kifogásolta a svájci Marco Odermatt, aki azt mesélte a Reutersnek, hogy ugyan rádión sikerült elérni a versenybírákat, váltottak pár semmitmondó üzenetet, majd már elérhetetlenek voltak. Márpedig a pályát senki sem ismeri, így sokat számít, hogy minél többször végigmehessenek rajta az indulók, de ennek az esélye elveszett az edzés törlésével.

Az Eurosport szakértője, Tom Stiansen szerint ez volt a pekingi olimpia első botránya.

A férfiak lesiklóversenyét vasárnap rendezik majd.

Kapcsolódó

Fenntarthatóság? Sivatag mellett, műhavon rendezik a téli olimpiát

Már az odaítéléskor tudni lehetett, hogy nem lesz természetes hó.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!