Egy hódmezővásárhelyi lap névtelen cikkében azon borultak ki, hogy az utóbbi időben több közös, jó kedélyű fotó is készült a helyi polgármesterről és a miniszterről.


Betámadta Navracsics Tibort egy Lázár Jánoshoz köthető hódmezővásárhelyi lap, amiért a közigazgatási és területfejlesztési miniszter állítólag túlságosan baráti kapcsolatot ápol Márki-Zay Péterrel, vette észre a Telex.

A Promenad24 egyik Navracsicsot gyalázó cikkét öt különböző verzióban, több célcsoportnak is hirdetik a Facebookon. A Meta adatai szerint „A buzizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai” című február 17-én megjelent cikk hirdetésére már 800-900 ezer forintot költöttek. A szerző nélküli cikkben azt kifogásolják, hogy a miniszter az írásban hazaárulónak nevezett hódmezővásárhelyi polgármesterrel, Márki-Zay Péterrel bratyizik.

„A jelek szerint Navracsicsnál valami gond lehet az iránytűvel. Mintha elfelejtette volna, hogy milyen kígyót ölel a keblére, s hogy a politikában is léteznek nemzeti minimumok, melyek felrúgása esetén nincs pardon, ha tetszik: nincs kegyelem” - olvasható a Promenad24 cikkében.

Navracsics és Márki-Zay az utóbbi hetekben háromszor is találkozott egymással, és a szívélyes közös fotók boríthatták ki a cikk szerzőjét.

A fideszes kötődésű Promenad24-et sokan Lázár János-közelinek tartják. A lap kiadója az a hódmezővásárhelyi székhelyű Dél-alföldi Média Centrum Kft., melynek többségi tulajdonosa Rákay Philip, aki többek között a Lázár által felügyelt Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. felügyelőbizottságának tagja. A kiadó kisebbségi tulajdonosa pedig Bada János ügyvéd, aki Lázár János gimnáziumi évfolyamtársa volt.

A Telex Lázár János minisztériumától azt a választ kapta, hogy az építési miniszter ugyan egyetért a cikkben megfogalmazott véleménnyel, de a jövőben a helyi közügyekben nem kíván részt venni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!