Mark a brit rendőrség különleges ügynöke volt, aki környezetvédelmi aktivisták ellen kémkedett. Hét év alatt tíz nővel volt kapcsolata, egyiküknek később kártérítést ítélt meg a bíróság.


Egy igazi kémfilmekbe illő történetet élt át egy angol nő. Lisa hat évig volt együtt egy férfival, akiről aztán kiderült, hogy egy fedett rendőrtiszt, akinek családja, és még egy tucatnyi kapcsolata van.

A tetovált, piercinges, hosszú hajú Mark Stone - ahogy a Lisa ismerte - külsőre igazi környezetvédelmi aktivistának tűnt. Csakhogy a férfi valójában a brit rendőrség hírszerzéséhez kötődő különleges egységnek dolgozott, aki fedett ügynökként pont az aktivisták után kémkedett. Ahogy később kiderült: a férfinek beépített ügynökként összesen tíz nővel volt kapcsolata, akiknek persze fogalmuk sem volt a valódi kilétéről.

Mark Kennedy - ahogy eredetileg hívják - 2010-ben lepleződött le hét évnyi fedett bevetés után. A Lisa álnéven megszólaló nő most a BBC podcastjében mesélt az esetről, ami akkor sokkolta a brit közvéleményt.

Lisa azt mondta, hogy egy alpesi nyaralás során, a kesztyűtartóban keresgélve bukkant rá az élettársa útlevelére, ekkor fedezte fel a férfi eredeti nevét. A nő ezután kicsit kutakodni kezdett, és megtalált egy telefont, amiben volt két üzenet két gyerektől, akik a férfit apának szólították.

A nő azt mondta, így utólag visszagondolva voltak kétségei a férfi kapcsán, de végül Mark mindig meggyőzte a hazugságaival. Az útlevél megtalálása után azonban már komoly kérdések merültek fel benne, és később egy családfa kutatással foglalkozó barátja felajánlotta, hogy utána néz a férfinek. Mark Stone-ról nem találtak semmit - Mark Kennedyről azonban igen, a hivatalos iratokból pedig kiderült:, hogy a férfi rendőr.

A személyazonosságomat fenekestül felforgatta, amikor rájöttem, hogy rendőr. Olyan volt, mint egy robbanás – azóta semmi sem a régi” - mondta Lisa.

Ráadásul nem is ő volt a férfi egyetlen titkos kapcsolata. Kate Wilson, aki két évig volt együtt Markkal, 2018-ban állt nyilvánosság elé, és beperelte a rendőrséget. Szerinte ugyanis a hatóságok megsértették a személyiségi jogait, amikor megengedték Marknak, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen vele úgy, hogy nem árulja el, kicsoda valójában.

A bíróság végül 230 ezer fontos kártérítést ítélt meg neki, és kimondta, hogy a férfi visszaélést követett el, és lelki szenvedést okozott a partnereinek.

via Mirror


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!