A híresség a San Sebastian Filmfesztiválon tűnt fel a The Last Showgirl című film fotózásán. A sztár folytatta tavalyi fogadalmát, miszerint elhagyja a sminket a nyilvános szereplésein.

Pamela Anderson a San Sebastian Filmfesztiválon tűnt fel a The Last Showgirl című film fotózásán, ahol egy elegáns, rózsaszín, köpenyszerű ruhában jelent meg – számolt be róla a Daily Mail. A szőke haját elegáns kontyba fogta, sminkje pedig szinte kimerült egy piros rúzsban. Korábban a nap folyamán már smink nélkül is megjelent egy eseményen, folytatva tavalyi fogadalmát, hogy

A The Last Showgirl-ben Pamela Shelley-t alakítja, egy Las Vegas-i showgirl-t, akit több mint 30 év után menesztenek, és új megélhetést kell találnia, mindenféle más szakértelem nélkül. A filmben olyan sztárok is szerepelnek, mint Jamie Lee Curtis, Dave Bautista és Brenda Song.

A fotózáson Pamela Gia Coppola rendezővel pózolt, aki nem mellesleg Francis Ford Coppola unokája. A film premierjét szeptember 6-án tartották a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon. A vetítés utáni kérdezz-felelek során Pamela arról beszélt, hogy „egész életében erre a filmre készült”, és soha nem érzett még ilyen erős késztetést valamivel kapcsolatban. A Variety-nek adott interjújábanhozzátette:

Gia Coppola azt is elmesélte, hogyan esett a választása Pamelára. Először egy képet látott róla, ami a színésznő dokumentumfilmjét népszerűsítette. Később az unokatestvére, Matt Shire is megerősítette, hogy Pamela lenne a tökéletes Shelley. „Nézd meg a dokumentumfilmjét” – tanácsolta neki Shire. Coppola megnézte, és onnantól kezdve nem volt kérdés, hogy Pamelát kell megkeresnie a szerepre.

A majdnem kétórás film januárban került fel a Netflixre, Ryan White rendezésében. A dokumentumfilm a Baywatch-korszakra, a Playboy-időszakra, Tommy Lee-vel kötött házasságára és a szexuális tárgyiasítására fókuszált. A film pozitív kritikákat kapott, és két Emmy-jelölést is bezsebelt.