A Hintalovon Alapítvány alapítója szerint még az örökbeadott gyerekek nyomonkövetésére sincs kapacitása a gyermekvédelmi rendszernek.


Minden hatodik örökbeadott magyar gyerek külföldre került tavaly – erről a Hintalovon Alapítvány vezetője beszélt az RTL Híradójának. Vannak olyan Borsod megyei nevelőszülők, akiktől már hat gyerek került Olaszországba. A minisztérium szerint kizárólag olyan gyerekek kerülhetnek külföldre, akiket Magyarországon nem sikerült örökbe adni. Leginkább Olaszországba, Spanyolországba, az Egyesült Államokba és Hollandiába viszik őket.

A csatornának nyilatkozott egy nő, aki már hat gyerek nevelőszülője volt. Elmesélte, hogy egy testvérpár, egy 10 éves lány és egy 8 éves fiú azután került tőlük olaszországi örökbefogadókhoz, hogy nyolc éven át nevelték őket. Két kislányt szintén Olaszországba vittek volna tőlük, végül ők maradhattak.

„Állítólag a gyerekek bántalmazásnak lettek kitéve és kérték a gyerekek hogy szeretnének visszajönni ide a mi családunkhoz, nem akarnak elmenni az olasz házaspárral” – mesélte az arca kitakarását kérő nő.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!