Virth Balázs hálás azért, hogy eddig együtt tudtak dolgozni, de szerinte most a sportolónak új impulzusokra van szüksége. Az elmúlt év során a kapcsolatuk megváltozott.


Úgy tűnt, hogy minden jól alakul Milák Kristóf és edzője, Virth Balázs között, ám a látszat néha csal. Az álomszerű kezdet és a közös sikerek ellenére Virth Balázs bejelentette, hogy elköszön a világklasszis úszótól, ami azt is jelenti, hogy a közös munkájuk véget ért - írja a Nemzeti Sport.

Virth Balázs 2021 szeptemberében vette át Milák Kristóf felkészítésének irányítását, miután a tokiói olimpia után Kristóf maga kérte őt fel erre a feladatra. Az edző célja az volt, hogy továbbvigye Selmeci Attila munkáját, aki korábban már elvezette Milákot az olimpiai aranyéremig. Virth azon dolgozott, hogy a már bevált rendszerben és módszerekkel készítse fel a fiatal úszót, abban a reményben, hogy az olimpiai ciklust veretlenül zárják.

Az együttműködés alapja a nyílt kommunikáció és a partneri kapcsolat volt, és ez kezdetben remekül működött. „Két világbajnoki cím, egy világcsúcs Budapesten, és Európa-bajnoki győzelmek is bizonyítják, hogy jó úton jártunk” – emlékezett vissza Virth. Azonban

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!