Zala György, Milák erőnléti edzője árult el részleteket a bajnok felkészüléséről. Az úszószövetséggel való viszonyukról is beszélt.


Milák Kristóf úszó felkészüléséről hónapokig semmit sem lehetett tudni, senkinek sem válaszolt, még korábbi edzője, Selmeci Attila, és a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, Sós Csaba is felvonta a szemöldökét az olimpiai indulása láttán. A bajnok módszeréről végül Zala György árult el részleteket, aki 2020 augusztus óta az erőnléti edzője Miláknak, és Párizsban is segítette a 100 pillangón olimpiai aranyérmes, 200 pillangón ezüstérmes sportoló felkészülését.

– mondta Zala. Hosszú Katinka hétfőn Facebook-posztban kritizálta a MÚSZ-vezetőséget, szerinte kiadták Milák felkészülését. Ezt egy Milák nevében futó Facebook-oldal is megosztotta, de Zala György gyorsan tisztázta: nem Milák Kristóf kezeli az oldalt. Milák edzéseiről különféle hírek terjedtek, például hogy Texasban vagy Ausztráliában készült az olimpiára. Erről Zala azt mondta:

Virth Balázs edző hétfőn bejelentette, hogy elválnak útjaik Milákkal. Erről Zala György megjegyezte:

Az edző leszögezte azt is, hogy ő a továbbiakban is Milák mellett marad. Zala beszélt arról is, hogy elfogadja azt, hogy Milák nem foglalkozik a sajtóval:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!