A politológus nem számít a Fidesz megborulására az EP-választásokon, Magyar Péter megjelenése szerinte elsősorban az ellenzéki oldalon okozhat gyökeresebb átalakulást. Karácsony Gergely is egész más helyzetbe kerülhet a fővárosban.


Alig több, mint egy hét van az örnkormányzati- és EP-választásokig. Miközben a Fidesz a szombati békemenetre készül, úgy tűnik, csütörtökön megtartják az EP-listavezetők vitáját az állami tévében. Közben a helyszínül szolgáló Várkert bazár elé Magyar Péter demonstrációt hirdetett. A fővárosban újra és újra lábra kap az a pletyka, hogy a Fidesz Szentkirályi Alexandra visszaléptetésére készül, amit egyelőre cáfolnak. De a Medián legfrissebb mérése szerint ebben az esetben jóval szorosabbá válhatna a főpolgármester-választás. Orbán Viktor kampányüzemmódra kapcsolt, az országot elárasztották a Fidesz háború vagy béke plakátjai, Dobrev Klára után pedig már Magyar Péter is arról beszélt, ha a Fidesz 40% alá kerül az EP-választásokon, akár az előrehozott választásoknak is van esélye.

Az utóbbi napok fejleményeiről Mikecz Dániel politológussal beszélgettünk

– Szentkirályi Alexandrát visszaléptetik-e, és ha igen, akkor az milyen változást hoz a fővárosi kampányban?

– Mivel nincs sok idő a választásig, így nagyon gyorsan történhet, ha történik visszalépés. A Fidesz részéről ez egy nagyon érzékeny lépés lenne, hiszen ez tulajdonképpen

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!