A német Die Aktuellen nevű lapnak nem ez volt az első súlyosan etikátlan húzása a hétszeres Forma-1-es világbajnok családja ellen.


Hatalmas szenzációt ígért a Die Aktuelle című népszerű német bulvárlaplap, de hatalmas kamu lett belőle. A Twitteren néhány napja beharangozták, hogy interjút készítenek Michael Schumacherrel, akiről kilenc és fél évvel ezelőtti síbalesete óta semmit nem tud a külvilág.

Ez valóban világraszóló szenzáció lett volna, hisz a teljes hírzárlat miatt azt sem tudhatjuk biztosan, hogy a hétszeres világbajnok volt autóversenyző egyáltalán képes-e kommunikálni a környezetével.

Eleve kérdéses az ízlésessége egy olyan interjúnak, amit egy súlyosan sérült ember nevében készítenek, azonban ezt exkluzív tartalomnak eladni valószínűleg minden sajtóetikai normát felrúg. Nem csoda, hogy a rajongók és az olvasók egyként támadtak neki a lapnak, de nem marad tétlen a legendás bajnok közvetlen környezete sem.

A Reutersnek a család jogi képviselője is megerősítette, hogy jogi útra terelik az ügyet.

A Die Aktuellen nem először viselkedik minimum etikátlan módon Schumacher családjával. Nem sokkal a baleset után, 2014-ben a sportoló felesége, Corrina képével hirdettek egy cikket, amihez a „Felébredés” szót használták. De mint kiderült, abban olyan emberek szerepeltek, akik korábban felébredtek a kómából. Szintén Corrina Schumacherről írták később, hogy új szerelem bukkant fel az életében – mint a cikkből kiderült, lányáról, Gina-Mariáról beszéltek.

A Schumacher-álinterjúban egyébként olyan mondatok szerepeltek, amelyek arra utaltak, hogy a volt sportoló lábra tud állni, és azt is "elmondta", hogy családja nélkül nem tudott volna túljutni ezen a nehéz időszakon.

A valóság ezzel szemben az, hogy semmi biztosan nem lehet tudni a 2013-ban szerencsétlen síbalesetet szenvedett F1-es legendáról. A 2021-ben megjelent netflixes dokumentumfilmben a legenda felesége talányosan csak úgy fogalmazott: „Michael itt van. Más, de itt van, és ez erőt ad nekünk.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!