Ambrus Attila szerint az ismert médiavállalkozó egyedül abban bízhatna, hogy „kiemelt” elítéltként elkülönítik a többi rabtól, ellenkező esetben gyorsan a nehézfiúk célkeresztjébe kerülne.


Gyárfás Tamáson még az sem segítene a börtönben, hogy ismeri az egykori alvilági vezért, Portik Tamást – mondta a Blikknek Ambrus Attila, aki korábban 13 évet töltött rácsok mögött bankrablások miatt.

Ahogyan beszámoltunk róla, Gyárfást első fokon hét év fegyházbüntetésre ítélték az üzleti riválisának számító Fenyő János 1998-ban történt megöletése miatt. Az ismert médiavállalkozó továbbra is ártatlannak vallja magát, fellebbezett az ítélet ellen, és otthonában várhatja a másodfokú tárgyalást.

Ugyanis a börtönökben az a gyakorlat, hogy a „kiemelt” rabok általában egyszemélyes cellát kapnak, egyedül sétálnak és dolgoznak, vagyis a személyes biztonságuk érdekében teljes magányban töltik le a büntetésüket.

„Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen kaliberű embert elkülönítenek a többi rabtól. Egyszerűen nem is juthat a kőkemény bűnözők közelébe. Azok ugyanis nagyon hamar megtalálnák, és abban nem lenne köszönet” – mondta Ambrus.

„A 80-as, 90-es évek garnitúrája kikopott. Meghaltak, külföldön élnek, vagy ők is a börtönben ülnek, némelyikükkel magam is találkoztam. De azokra külön vigyáznak, egyesek az életfogytos részlegben vannak. Vagyis nem hinném, hogy bármilyen plusz védelmet jelentenek már ezek a nevek bárkinek is” – mondta Ambrus.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!