Kedd este jelentette be a kormány, hogy december 7-től Nagy Márton veszi át Varga Mihály eddigi szerepét a gazdasági kabinetben. Ez azt jelenti, hogy a gazdaságpolitikát meghatározó kérdésekben és döntésekben mostantól Nagy Mártoné lesz a főszerep.


A kormány kedd este megjelent határozatában bejelentette, hogy a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik, és azt december 7-től Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter vezeti majd Varga Mihály pénzügyminiszter helyett - foglalta össze a Blikk.

A tagok annyiban változnak az eddigiekhez képest, hogy bekerült a kabinetbe Orbán Balázs politikai igazgató, Nagy István agrárminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

Az eddig öt, kormányon belül működő kabinetből négy marad meg (a kabinetek a kormányzati döntéshozatal különös hatáskörű politikai döntéshozatali fóruma).

A Gazdasági Kabinet felelősségi körét 66 pontban sorolja fel a kormányhatározat. Így december 7-től Nagy Márton felelősségi körébe tartoznak már az adópolitikai előterjesztések és jelentések is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!