A megkérdezett szakember szerint súlyos százmilliókat kereshet arénás koncertjeivel, és ma már nincs olyan fesztivál, aki ne fizetné ki neki busás fellépti díját.


Azahriah titkát próbálta megfejteni a Blikk.

A portál annak járt utána, hogy a kamaszként az iskolai dolgokról YouTube-videókat készítő Baukó Attilából alig 10 év alatt az ország legnépszerűbb előadója, aki a legnagyobb sportcsarnokot tölti meg zenéjével – kétszer.

– érzékeltette a Blikknek Azahriah mindent elsöprő sikerét egy zenepiaci szakember, aki részletesebb számokat is mutatott: „A jegybevétel negyven százaléka, ez esetben 800 millió forint elmegy az adókra, a jegyértékesítési jutalékra, szerzői jogdíjra. A maradék 60 százalékból, azaz 1,2 milliárd forintból kell színpadra állítani a produkciót, kifizetni a bérleti díjat, a stábot, a menedzsmentet, a reklámot” – tette hozzá.

A stadionba épített színpad „esténként 50 millió forintra tehető. Ebben benne van még az alapbiztonsági szolgálat, a büfészolgáltatás, a hoszteszek, az engedélyek, mentők, tűzoltók, illetve a fű védelme. 200 millió forint biztosan elmegy a fény- és hangtechnikára, valamint a látványra, 50 millió a zenekarra és a közvetlen stábra, az ő ellátásukra, illetve 20-20 százalékot kap a produkciós iroda és a menedzsment. Azahriah esetében még egy 50 milliós marketingköltség is soknak tűnik,

– elemezte Azahriah lehetséges nyereségét a szakember.

Több szakmabeli azt is mondja, hogy a fiatal sztár a kevés irigyét leszámítva a zenepiac féltékenységekkel teli világában kollégái között is népszerűnek számít.

Nem kertel soha, a színfalak mögött udvarias és tisztelettudó fiatalember, aki tele van értelmes gondolatokkal

– mesélte a Blikknek több zeneszakmabeli is. Hozzátették, Azahriah-t ma már egyetlen fesztivál sem hagyhatja ki a fellépők közül, és ha kell, akkor is kifizetik a gázsiját, ha 30 millió forintot kér, hiszen vele a siker garantált.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!