Monaco után érkezett meg a 27 milliárd forintot érő Rose d'Or a dél-franciaországi fesztiválvárosba. Közben egy másik magyar üzletember szerzett egy máltai hajós cégben érdekeltséget.


Továbbra is a francia Riviérán időzik a Mészáros Lőrinc bankholdingjának érdekeltsége által tulajdonolt luxusjacht, vette észre a 24.hu. A 62 méteres Rose d’Or az elmúlt hetekben az olasz partokat és szigeteket járta be a milliérdossal és családjával, nemrég Monacóban is kiszúrták, hajózási oldalak adatai szerint péntek délután azonban már Cannes-ban kötött ki.

A 27 milliárd forintot érő hajó tulajdnosának július 5-én az Euroleasinget jegyezték be annak ellenére, hogy a Magyar Bankholding (MBH) lízingcége 1,6 milliárdos veszteséggel zárta a tavalyi évet, és a Rose d’Or fenntartási költségeit sem tudná kifizetni.

Közben a Szabad Európa azt írja, hogy a máltai cégadatbázis szerint az L&L Charter Ltd. nevű cégben érdekeltsége lett egy magyarországi vállalkozónak is. Ez az a vállalat, melynek tulajdonában volt korábban a NER-közeli üzletemberek és kormánytagok által is használt Lady MRD, valamint a Seagull MRD.

A lap korábban azt írta a máltai cég nagyjából harmadát megszerző magyar üzletemberről, hogy „Soltút nevű cége a Közgép kiesése után kezdett el tarolni az építőipari közbeszerzéseken, majd a felcsúti focicsapat egyik fő szponzora lett”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!