A leggazdagabb magyar és felesége alapítványuk konferenciáján jártak, ahol a volt tévés elmondta azt is: van, amire nem nehéz rávenni férjét.


Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc együtt vett részt a High-Tech Suli program (HTS) alapítvány szakmai konferenciájára. A HTS-t a kormányközeli üzletember támogatja. Felesége az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökeként maga indította útjára a tantermek digitalizációját elősegítő kezdeményezést – írja a Blikk, ami meghívást is kapott az eseményre.

Várkonyi köszöntőjében elmondta: „2020-ban indultunk el a High-Tech Suli Programmal. Ne felejtsük el, akkor már nyakig a koronavírus-járvány második hullámában voltunk. A lányom akkor még általános iskolásként távoktatásban tanult annak minden szépségével. Én a szülői oldalról tudom, hogy milyen nehéz volt ez az időszak, együtt írtuk a dolgozatokat és nagyon jó jegyeket szereztünk”.

Hozzátette: az elmúlt években több mint egymilliárd forintot fordítottak oktatásfejlesztésre.

– mesélte a HTS történetét Várkonyi Andrea.

A beszéd után fenn maradt a színpadon, ahova felhívták Mészáros Lőrincet is. Különleges meglepetéssel készültek ugyanis a számukra: egy díszes csokor mellett emlékplakettet kaptak, amelyen mind a harmincnégy, a programban részt vevő intézmény szerepelt. A különleges tárgy egy olyan, a gyerekek által is rendszeresen használt lézervágóval készült, amely a HTS-nek hála minden digitális teremben megtalálható – írja a Blikk.

Várkonyi Andrea a konferencián jelentette be, hogy a program tovább bővül: „jelentős összeggel” újabb pályázati ciklust indítanak, amelynek kidolgozását heteken belül megkezdik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!