A MÁV átadta a hibalistát a kivitelező V-HÍD-nak. A személyforgalom megindulása várhatóan akár egy hónapot is csúszhat az eredeti ütemezéshez képest.


Az előzetes tervekkel szemben október 23-án nem indulnak személyvonatok a Szeged–Röszke vasútvonalon vállalkozói hiba miatt. A MÁV az építésért felelős vállalkozó cégét hibáztatja, az pedig nem más, mint a Mészáros Lőrinchez köthető V-HÍD – írja a MÁV közleménye alapján a Blikk.

„A nemzeti ünnep előtti, legfrissebb műszaki vizsgálati jelentés megállapította, hogy

A vizsgálati eredmények rámutatnak: a berendezések műszaki készültségi szintje alapján azok próbaüzeme nem megkezdhető, ezért az üzemengedély kiadása továbbra sem lehetséges” – olvasható a MÁV közleményében.

Hozzátették: a MÁV biztosítóberendezést vizsgáló kollégái levonultak a munkaterületről, az eddigi vizsgálatok alapján összeállított hibalistákat pedig átadták a kivitelező V-HÍD-nak. A próbaüzem megkezdésének időpontja csak a hibalistában szereplő hiányosságok pótlása, a kivitelezővel történő egyeztetések és a további vizsgálatok függvényében határozható meg.

A teherforgalom a munkálatok alatt nem szünetelt, de kizárólag az éjszakai órákra korlátozódott. A műszaki vizsgálat alapján a szakemberek úgy döntöttek, hogy a teherforgalom kiterjesztése október utolsó hetével a nappali időszakra is megtörténhet. A személyforgalom esetében ugyanakkor a meghirdetett menetrend, illetve az ütemezett határátlépések és határvizsgálatok biztosítása csak a berendezések megfelelő működésével lehetséges – közölte a MÁV.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!