Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora többek között saját koronavírus-tapasztalatairól is beszélt. Mint mondta, ő is átesett a betegségen, nagyjából a harmadik napon nagy fájdalmai és láza lett, valamint a gyengeség is jelentkezett nála.

Mint mondta, folyamatosan figyelni kell a tünetekre, és ha az állapotunk rosszabbodik, kórházba kell menni, hogy megkapjuk a szükséges terápiákat. Problémának látja, hogy miután a betegek későn jelentkeznek, kicsit későn kapják meg a szükséges gyógyszert.

A mostani ugrás, ami látható, nem a PCR-mérésekből adódik, hanem a többletaktivitásból - mondta el a rektor a koronavírussal küzdők számáról. Hozzátette,

számításai szerint több mint 1,5 millió magyar esett már át a koronavírus-fertőzésen, ami nagyjából 15 százalékot jelent. Ahhoz, hogy a nyájimmunitás meglegyen 60 százalékra van szükség.

„Nap, mint nap újabb tízezrek kapják meg a megbetegedést. Azt gondolom, hogy nagyjából március-április környékére túl tudunk lenni ezen a járványon”

hirdetés

- tette hozzá Merkely Béla.



hirdetés