Az OMSZ szerint elkötelezettségüket több médium is kétségbe vonta, és politikai támadást indítottak a mentőszolgálat ellen.


Nem csillapodnak a kedélyek az Országos Mentőszolgálat körül: az OMSZ hivatalos Facebook-oldala szerint folyamatos támadások érik a mentőket, miután Gálvölgyi János rosszulléte kapcsán egy mentésirányító hibát követett el.

Mint ismert, Gálvölgyi János szerdán rosszul lett rosszul, lányai egyből mentőt hívtak hozzá, azonban a kocsi egy óra után sem ért oda, így végül ők vitték be a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára. A 74 éves színész az intenzív osztályra került, állapota súlyos, de stabil.

Az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálata megállapította, hogy

Ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése.

„A közvetlen életveszély ugyan az elhangzott tünetek alapján nem volt egyértelműen megállapítható, de kétséges esetben a betegbiztonság érdekében mindig a súlyosabb lehetőséget kell irányadónak tekinteni” – írta az OMSZ.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen az ügyben.

Gálvölgyi János esetével kapcsolatban „Gyűlöletcunami zúdul a mentőkre!” címmel tett közzé egy bejegyzést az Országos Mentőszolgálat hétfőn a Facebook-odalán. Ebben azt írják, a bajtársi közösségüket 8500 elkötelezett életmentő alkotja, akiket egy nemes cél, a segíteni akarás köt össze.

„Munkájukra hivatásként tekintenek, amit a legmagasabb szakmai színvonalon szolgálnak a nap minden percében, tekintet nélkül a betegek társadalmi, vallási, etnikai vagy egyéb hovatartozására. Egy ismert művész esete kapcsán vétett irányítói hiba miatt

amivel évente 1,2 millió rászorulónak segítenek. Az Országos Mentőszolgálat bajtársai továbbra is legjobb tudásuk szerint, lelkiismeretesen végzik munkájukat és segítenek MINDEN RÁSZORULÓNAK!” – olvasható a posztban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!