Az Elite Daily-ben Nora Dekeyser párkapcsolati tanácsadó adott ötleteket ahhoz, hogy milyen lépéseket kell megtenned, mielőtt új kapcsolatot kezdesz.

Nehogy abba a hibába ess, hogy túl gyorsan keresel valakit, esetleg csak azért, hogy ne legyél egyedül. Persze lehet, hogy te is azok közé tartozol, akik képtelenek egyedül lenni akár csak egy napig is, mégis érdemes megfogadnod ezeket a tippeket, nehogy újabb kudarcra ítélt kapcsolatba lépj.

Fontos például, hogy elég időt hagyj magadnak, és akkor valószínű, hogy biztosabb alapokra tudod helyezni következő kapcsolatodat. A túlzott kapkodás szerinte kifejezetten rossz ötlet, azonban nem ez az egyetlen tanácsa:

Mindig tarts szünetet a párkapcsolataid között

Biztosan te is tudod, hogy hosszú távú kapcsolatok után valamennyire elveszíted a saját identitásodat. Ezzel pedig nincs is semmi gond, hiszen minden párkapcsolatban szükség van kompromisszumokra, azonban szakítás után éppen emiatt fontos az, hogy elég időt hagyj magadnak ahhoz, hogy meggyógyulj, és újra felfedezd, mik azok a dolgok, amiket elfelejtettél magadról az évek során.

“Mindig azt ajánlom, hogy az ügyfelem hagyjon magának elég időt a szakítás után. Randizz magaddal! Ne feledd el, ki is vagy igazából, a párod nélkül. Ezáltal újra kellő önbizalmad lesz, ami pedig vonzóbbá tesz majd a következő párod számára”

- javasolja Dekeyser.

Csak akkor kezdj el újra randizni, ha elérkezett a megfelelő idő

Valószínűleg sokkal könnyebb lenne, ha létezne tökéletes időtartam, amennyi szünetet kell tartani két párkapcsolat között, azonban ilyen nincs. Ez persze mindenre igaz, ami a szerelemmel kapcsolatos, hiszen nem ésszel döntesz sokszor. Emiatt minden kapcsolat különböző. Ha az előző rossz hatással volt rád, és szörnyű állapotban voltál utána, akkor Dekeyser szerint szükséged van arra, hogy teljesen felépülj belőle.

Nincsen kőbe vésett szabály, ezért nem is lehetsz biztos benne, mennyi időt kell hagynod magadnak, azonban ha boldog vagy, akkor lehet, hogy készen állsz. Dekeyser is ezen a véleményen van:

“Ha úgy érzed, hogy szükséged van valakire, aki betölti az űrt az életedben, még nem állsz készen. Azonban ha elégedett vagy, érzelmileg stabil, és izgatottan várod a következő állomását az életednek, akkor mire vársz még?”

Jelek, hogy újra készen állsz a szerelemre

Ha az eddigiek alapján még mindig nehezen tudnád eldönteni, hogy készen állsz-e egy új kapcsolatra, akkor ne aggódj, van pár biztosabb jele is. Dekeyser szerint érdemes reggelente végiggondolni, hogy mi is jár először a fejedben. Ha az első dolog, ami eszedbe jut reggelente, a volt párod, akkor biztosan nem állsz még készen. Viszont ha már nem a volt pasidhoz hasonlítgatsz mindenkit, akit vonzónak tartasz, az mindenképpen jó jel:

“Amikor végre kezdesz túllenni az exeden, ez természetes kellene hogy legyen. Ha viszont látsz egy vonzó embert, és az exed jut róla eszedbe, akkor még adj időt magadnak.”

A legegyértelműbb jel azonban Dekeyser szerint az, ha nem az elvárásaidat helyezed előtérbe, és nem valaki újjal próbálod betölteni a keletkezett űrt. Az ugyanis soha nem fog működni, ha valakivel csak ezért kezdesz el járni.

“Magadban kell elintézned a problémát, egyedül. Amint elégedett vagy magaddal, készen állsz az új kapcsolatra.”

Nem könnyű elengedni a volt kapcsolatokat, és bizony néha az a legegyszerűbb, ha más karjaiban keresel vigaszt, és pontosan ezért ad még egy utolsó tanácsot Dekeyser:

“A keletkezett űrt új hobbikkal, barátokkal, a családoddal, mozgással és új tevékenységekkel kell betöltened, amikre sosem volt időd korábban, de mindig is vágytál rá.”

Ha követed ezeket a tanácsokat, biztosan készen állsz majd az új kapcsolatra!

Forrás: EliteDaily



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!