Közleményt adott ki az Ausztrál Tenisz Szövetség (TA) a Djokovic-ügyben és jelezték, hogy vizsgálatot indítanak a történtek miatt. A szervezet azt közölte, hogy "mindenből lehet tanulni", ezért szeretné az ügy minden aspektusát megvizsgálni. Egyúttal bocsánatot kért azért, hogy a történtek beárnyékolták az év első Grand Slam-tornájának kezdetét.

Tudomásul vesszük, hogy az elmúlt napok eseményei mindenki figyelmét elvonták a versenyről és mélységesen sajnáljuk azt, hogy mindez a játékosokra is hatással volt

- fogalmaztak az illetékesek anélkül, hogy Novak Djokovic nevét megemlítették volna.

Kapcsolódó

A szerb elnök szerint Djokovic kárára akarták megmutatni, hogyan működik a világrend

Aleksandar Vucic soha nem látott zaklatást emleget, és úgy érzi, Ausztrália saját magát járatta le.

A 20-szoros GS-győztes szerb világelső, aki eddig kilencszer nyerte meg az AusOpent, két hete érkezett Ausztráliába, de a repülőtéren nem engedték be az országba, visszavonták a belépési engedélyét, majd egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el. Előzőleg az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz annak ellenére, hogy vélhetően nincs beoltva a koronavírus ellen, noha ezt kötelezővé tették minden résztvevő számára. A vízumát múlt hétfőn bírósági döntés nyomán visszakapta, többször edzett a verseny helyszínén, és első kiemeltként ellenfelet is kapott a csütörtöki sorsoláson, ám pénteken ismét érvénytelenítették a vízumát, és idegenrendészeti őrizetbe került. A hosszadalmas procedúra lezárásaként vasárnap bejelentették, hogy

elutasították a 34 éves sztár fellebbezését, melyet vízumának bevonása ellen nyújtott be. A címvédőnek így haza kellett utaznia, hétfőn meg is érkezett Belgrádba.

Az ausztrál szövetség keddi állásfoglalásában azt is írta, hogy végig szorosan együttműködött az ausztrál és Victoria állam kormányával. A TA igazgatótanácsa egyébként támogatásáról biztosította Craig Tiley tornaigazgatót, miután néhányan a menesztését követelték.

Kapcsolódó

Djokovic: Kényelmetlenül éreztem magam, amiért az elmúlt hetekben én voltam a középpontban

Rendkívül csalódott a bíróság döntése miatt.

Közben a spanyol miniszterelnök, Pedro Sánchez úgy nyilatkozott: Djokovic akkor léphet be az országba, ha megfelel a helyi egészségügyi követelményeknek. A szerb rendszeresen utazik Spanyolországba, marbellai házába, egy videofelvétel alapján december végén és január elején is ott tartózkodott néhány napot.

"Minden sportolónak, aki itt akar versenyezni, meg kell felelnie a spanyol egészségügyi szabályoknak" - mondta a kormányfő kérdésre válaszolva.

Olaf Scholz német kancellár, aki hivatalos látogatáson vett részt hétfőn Spanyolországban és Sánchez mellett állt a sajtótájékoztatón, szintén úgy nyilatkozott: tiszteletben kell tartani, hogy különböző országok különböző szabályokat léptettek életbe.

Ezeket mindannyiunknak be kell tartanunk, függetlenül attól, hogy kik vagyunk

- jelentette ki.

A Djokovic-saga tavasszal is folytatódhat, ugyanis az év második Grand Slam-tornáján, a Roland Garroson való induláshoz is kötelezővé teszik az oltást, a francia sportminisztérium pedig már most jelezte:

nem lesznek kivételek.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!