Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A tudatalattink óriási befolyást gyakorol a viselkedésünkre, a cselekedeteinkre és arra, hogy miként látjuk magunk körül a világot. A tudatalattink olyan, mint egy hatalmas szivacs: magába szív és elraktároz mindent, amit az életünk során megpillantottunk, átéreztünk és azt, amivel szembesültünk.

Ezért az elméletért Sigmund Freud a felelős, bár nem ő fogalmazta meg elsőként a tudat és a tudattalan elméletét, de ő volt az, aki népszerűvé tette ezeket a fogalmakat, a munkájával pedig jelentős mértékben fejlesztette a pszichológia tudományát.

A tudatalattink olyan agyi tevékenységekért felelős, melyek elérhetetlenek a tudatos elme számára, ugyanakkor jelentős befolyást gyakorolnak a döntéseinkre, érzéseinkre, viselkedésünkre. Freud szerint, a tudatalatti elme a legfőbb forrása az emberi viselkedésnek. Akárcsak a jéghegy esetében, az elme legfontosabb része az, ami nem látható.

Az érzéseinket, a késztetéseinket és a döntéseinket gyakorlatilag a múltbeli tapasztalataink irányítják, melyeket a tudatalattinkban tárolunk, csak épp fogalmunk sincs róla. Merthogy amíg pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy mi zajlik az tudatos elménkben, addig semmit sem tudunk azokról az információkról, melyeket a tudatalattink zár magába. Ezért is jöhet most szóba ez az aprócska teszt, amivel rengeteget megtudhatunk az elménk sötét oldaláról.

Nézd meg ezt a képet, és engedd, hogy a tudatalatti elméd válassza ki, melyik állatot ismeri fel a leghamarabb.

Ha elsőként egy rókát látsz, akkor pozitív és romantikus személyiség vagy

Számodra ez a kép a naplemente illúzióját kelti a meleg narancssárga színével, és csak a következő pillanatban ugrik be az állati szereplő. Nagyon erős kötelék fűz a természethez, és a szerelemben a hasonló elveket valló személyt keresed.

Bár ellentmondásos, hogy a róka egy ravasz lény, te mégis a becsületességről vagy híres. A bölcsesség pedig a természetes szupererőd. A kapcsolataidban a szabadság nagyon fontos számodra. Nincs kifogásod a hosszútávú szerelmi viszonyok ellen sem mindaddig, míg csapdában nem érzed magad.

Amennyiben egy delfint látsz meg elsőre, akkor te egy nyugodt és intelligens személyiség vagy

Kifinomult, olykor szerencsésnek mondható ember vagy. A szerelemben is a nyugodt, okos társat keresed. Nagyon sármos, vonzó vagy, ezért is szeretnek az emberek körülötted forogni, és ez tetszik neked. Okos vagy és intelligens, a kiegyensúlyozottság megtestesítője.

Kedvesség, béke és harmónia jellemez téged. A kapcsolataidban szeretsz törődni a másikkal, hatalmas családot tervezel. Mindenkiről külön-külön gondoskodsz, és minden családtagról pontosan tudod, mi a kedvence, és hogy mikor van a születésnapja.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!