Egy brazil nővér ötletén hatódott meg a világ: hogy az izolációtól is szenvedő covidos betegek azt érezzék, hogy valaki fogja a kezüket, összekötözött, meleg vízzel feltöltött gumikesztyűket tett a kezükre. A nővért Semei Araújo Cunhának hívják, és a São Carlos-i kórház intenzív osztályán dolgozik. Cunha még március végén posztolta ki az ötletes-szomorú megoldást saját közösségi oldalára, amit mostanra egy Twitter-poszt hatására felkapott a web népe.


'The hand of God' - nurses trying to comfort isolated patients in a Brazilian Covid isolation ward. Two disposable gloves tied, full of hot water, simulating impossible human contact. Salute to the front liners and a stark reminder of the grim situation our world is in!@sadiquiz pic.twitter.com/eldzkT4JHa

- Nissim Mannathukkaren നിസ്സിം മണ്ണത്തൂക്കാരൻ (@nmannathukkaren) April 8, 2021

Cunhát egy helyi tévécsatorna is megkereste, nyilatkozatában pedig arról beszélt, hogy ez a kesztyűs technika két okból is hasznos: a meleg víz felmelegíti az intubált betegek kihűlt kezét, emellett pedig olyan érzést ad, mintha valaki fogná a kezüket, ami megnyugatólag hat rájuk. A posztot meghatott twitterezők tömegei osztották tovább.

Ilyen is csak egy nővérnek juthat eszébe. Szívszaggató és gyönyörű egyszerre

- írta egyikük. Mások saját coviddal kapcsolatos traumáikról, és arról a félelmükről írtak, hogy valamely szerettük magányosan kell szenvedjen. Brazíliában az utóbbi időben megugrott az új koronavírusos betegek száma, márciusban kilencvenezer betegről számoltak be.

Koronavírus - Még több hír a témában

"Az újraindítás természetes sorrendjével" magyarázza a kormány, miért nyitnak ki az iskolák

Megmagyarázta a kormány Orbán Viktor pénteki kijelentését.

"Sokszor az orvosok sem tudják, hogy az egyik beteg miért épül fel, a másik miért nem"

Szlávik: A fiataloknak is kérniük kell az oltást, hiszen ők is veszélyben vannak a fertőzéstől


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!