Diszpécser-szolgálatot hoztak létre a miskolci kórházban a covidos betegek hozzátartozóinak, mivel a védőfelszerelésbe öltözött orvosok nem tudják fogadni a telefonokat. Az RTL Híradója által megkérdezett ügyvéd szerint ezt az eljárásrendet bármelyik kórház alkalmazhatná. Mint arról mi is beszámoltunk, vasárnap egy másik intézményben, válságos állapotban lévő beteg hozzátartozója nem kapott megfelelő tájékoztatást.

A Híradónak többen elmondták, hogy személyesen nem találkozhatnak beteg hozzátartozóikkal, telefonon érdeklődhetnek vagy csomagot hagyhatnak nekik, amit előbb-utóbb bejuttatnak.

Ha a beteg olyan rossz állapotban van, hogy ő maga telefonon sem tud kommunikálni, akkor a most létrehozott diszpécserszolgálaton keresztül tudnak érdeklődni az állapotáról.

Erre a megoldásra azért is volt szükség, mert az orvosi és ápolószemélyzet a nap nagy részében védőfelszerelésben dolgozik, így korlátozottan tudnak csak hozzáférni a telefonhoz. Az adott osztályról egyébként „a kezelőorvos heti három alkalommal visszahívja a hozzátartozót, és felvilágosítást nyújt a kezelt beteg állapotáról” - áll a kórház közleményében.

hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, a kórházak többségében van információs központ.



hirdetés