A Magyarország Kincsei-minősítés a látogató számára garanciát jelent a minőségi vendégélményre, már a megérkezés előtti tájékozódástól egészen a távozásig. A védjegy három évre szól.


A Gödöllői Királyi Kastély nyerte el elsőként a Magyarország Kincsei – Kastély védjegyet. A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület által odaítélt védjegy célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az épített magyar kulturális örökségre.

A minősítéshez az elvárt kényelmi szolgáltatások közé tartozik az érkezés előtti tájékoztatás magyar és angol nyelven, a létesítmény teljes területén elhelyezett pihenő-és frissítőpontok, sokféle családbarát szolgáltatás és program, gyermekfoglalkoztató, felújított mosdóblokkok, brandingelt terméket értékesítő múzeumshop, online és offline turisztikai tájékoztató anyagok, kitáblázott parkoló online fizetési lehetőséggel – olvasható a kiralyikastely.hu-n.

Az audio guide-os tárlatvezetés az országban egyedülállóan 13 nyelven érhető el, és az alsótagozatos korosztály még választhat is a „királylányos” és „királyfis” változat közül.

Van baba-mama szoba, de a babagondozás a kastélykertben is elvégezhető. A Mesélő lakosztályok elnevezésű túrán a családok egy feladatsort teljesítve, önállóan járhatják be a kastély termeit. A 26 hektáros, romantikus park legszebb részeit, botanikai ritkaságait egy mesefüzet útmutatása alapján lehet felfedezni.

A Magyarország Kincsei ernyővédjegy jelenleg 8 kategóriát tartalmaz (gyógyfürdő, élményfürdő, wellness fürdő, vár, kastély, gyógyhely, fizetős strand, ingyenes strand), melyek közül a szezonra való tekintettel jelenleg a kastélyok és a strandok vannak fókuszban.

(Forrás: Királyi Kastély, Gödöllői Királyi Kastély)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!