A férfi azt mondja, azért maradt nyugodt, mert „attól nem lesz kisebb a víz”.


Az ATV visszament forgatni azzal a férfival, aki szinte pillanatok alatt mémmé vált a dunai árvíz idején, amikor lakonikus nyugalommal fejtette ki a csatorna kamerái előtt, hogy „Nem kell ide szakember, itt vagyok én”. A Budakeszin élő János most elmondta: többen mondták neki, hogy mekkora sztár lett az interneten.

Amikor Török Réka felidézte neki, hogy sokaknak mennyire bejön, hogy milyen lazán és nyugalommal állt az árvízhez, csak annyit mondott:

A Lupa-szigettel szemben büfét üzemeltető férfi hajója a riport forgatásakor tényleg úgy néz ki – ahogyan fogalmazott –, mint a Corvin áruház, szinte az összes bútorát bepakolták ide a házból.

„Az előbb voltam bent, térdig ér a víz a nappalimban, asztalokra fölrámoltunk, abban bízom, hogy nem jön fentebb, ha följebb jön, akkor így jártam” – mesélte a Heti Napló stábjának.

Hozzátette: feladatok akadnak, például a Dunából különféle dolgokat kell kifogni, segíteni kell, ha valaki balesetet szenved, mint reggel egy helyi lakos, aki kenuban volt, és beborult. Emellett olyan tárgyak is elúsznak, mint például bútorok vagy akár az ő szaunája, amit megpróbál megakadályozni, hogy eljusson a Parlamenthez.

A riport szakemberré avanzsált Jánossal itt nézhető meg:

@torokreka_atv #ittvagyokén #János #ebihal #ebihalbüfé #budakalász #árvíz #atv #hetinaplosvabyandrassal #hetinaplo #torokreka ♬ eredeti hang - torokreka_atv

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!