Az esetet egy járókelő videóra vette, majd rendőrt hívott, akiknek elmondta, hogy mi történt. A fenyegetőző rendőr később követni kezdte a felvételt készítőt, hogy rávegye, törölje a filmet.


Egy járókelő megdöbbentő videója került ki a netre, melyen egy rendőr egy budapesti utcán fenyegetett meg angolul beszélő fiatalokat. Az eset október 18-án hajnalban történt a Kazinczy és a Wesselényi utca sarkán lévő éjjel-nappali ABC mellett. Itt akart intézkedni a két rendőr, de azt nem tudni, miért.

A felvétel szerint azt mondta nekik:

A felvételt készítő végül odament az egyenruhásokhoz. A rendőr elismerte, hogy nem volt jogszerű a közlése, de szerinte a fiatalok maguknak köszönhetik a fenyegetést, mert „nem viselkedtek” - írja a 444.hu.

„Ön azt mondta, megszurkálja azt az úriembert” – mondta a szemtanú.

„Igen, hogy ha nem viselkedik. Látja, mit csinált?” – kérdezte a járőr, aki azt kérte végül, hogy törölje a videót a járókelő. Mivel ő erre nem volt hajlandó, azt közölte vele, hogy „jogi következményei lesznek”, ha felhasználja a felvételt.

Végül a felvételt készítő szemtanú rendőrt hívott, elmondta, hogy mi történt, és a videót a rendelkezésükre bocsátotta. Ám közben a fiatalok már távoztak, így már nem tudtak már mit kezdeni a helyzettel.

A fenyegetőző rendőr azonban még követte a járókelőt, és ismét arra akarta rávenni, hogy törölje a videót.

A lap megkeresésére a BRFK azt közölte, hogy a fenyegető rendőr ügyében „Budapest rendőrfőkapitánya azonnali vizsgálatot rendelt el”.

VIDEÓ:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!