A férfi állítólag édesapja halála után fordult a szélsőséges ideológiák felé.

Az egész világot megrázta a március 15-én elkövetett új-zélandi merénylet. Brenton Harrison Tarrant, a 28 éves szélsőjobboldali terrorista 49 muszlim embert megölt, további 36-ot súlyosan megsebesített, és mindezt közvetítette Facebook live-ban.

A történtek Tarrant családját, és szülővárosa, Grafton közösségét is sokkolták. Édesanyja, Sharon éppen diákjait tanította, mikor kihívták órájáról, és felvilágosították fia tettéről. A családtagok közül senki sem volt hajlandó nyilatkozni a médiának egyelőre, egyedül Brenton nagymamája, a 94 éves Joyce Tarrant szólalt meg az ügyben. A nagyi távol él családjától, de elmondása szerint unokája évi kétszer látogatta őt - legutóbb karácsonykor járt nála - és sosem gondolta volna, hogy szélsőséges nézeteket vall.

"Elképesztő ez az egész, Brenton nagyon jó fiú volt. Mindent megteszünk, amit csak lehet" - fejtette ki a nagyi, aki elsőre el sem akarta hinni, hogy valóban az ő unokájáról van szó.

A férfi állítólag édesapja, Rodney halála után változott meg, és míg korábban sosem beszélt vallásról és szélsőséges nézeteiről, a tragédia után foglalkoztatni kezdte ez a témakör. Tarrant ekkor kezdett el utazni: a férfi számtalan országban járt az elmúlt években - többek között Magyarországon is átutazott - , és úgy tűnt, minél több kultúrával szeretne megismerkedni.

Az ügy Tarrant szülőhazáját, Grafton közösségét is megrázta. A helyiek még mindig sokkos állapotban vannak, és borzasztóan bántja őket, hogy kisvárosuk nevét egy ilyen brutális terrorcselekménnyel kötik össze mostantól.

Forrás: Daily Mail



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!