A 4 éves kislánya is több lövést kapott a mecsetek ellen intézett terrortámadás alatt.


Egy 4 éves kislány is megsérült a christchurchi mecsetek ellen intézett támadásban. A gyermeket légi úton szállították kórházba, Aucklandbe.

A kislány apjával együtt több golyót is kapott, miután lövöldözés tört ki a mecsetben.

Mint arról beszámoltunk, az új-zélandi Christchurchben március 14-én, péntek délután támadtak a mecsetekben imádkozó emberekre, és több mint 40 embert öltek meg. A helyi rendőrség már akkor azt nyilatkozta, hogy jól megtervezett terrorista támadás történt.

A támadásban megsérült apa, egy jordániai származású borbély a kórházi ágyon készült, és Facebookon közzétett videójában azt mondta:

"Kérlek, imádkozzatok értem és a lányomért!"

A felvételen azt is elmondta, hogy mindenkinek köszöni a támogató üzeneteket, de fáradt, nem tud mindegyikre válaszolni, így ezzel a videóval szeretné megmutatni, hogy jól van. "Isten áldjon benneteket" - mondta a férfi.

Wasseim Alsati

I am in big pain today. I was in a lot of pain after being shot 3 times. Please pray for me and my daughter. I will not be able to answer to all messages. Thank you for your understanding.

Mint arról beszámoltunk, az Új-Zélandon történt merényletről kiderült, hogy a támadás előtt több közösségi oldalra is kikerült az a link, amin élőben közvetítették a mészárlást - a közvetítést nem lehetett leállítani. Az egyik támadó a sisakkamerája képét osztotta meg. Majd az látszott, ahogy gyalog közelít az egyik mecset felé. Ezután tüzet nyit az ott imádkozókra. A videón az is szerepelt, ahogy a támadó kilépett a mecsetből, és az utcán is lőni kezdett, majd újra visszament a mecsetbe.

Az egyik lövöldöző, Brenton Tarrant volt. A 28 éves férfi Twitteren osztotta meg a nézeteit, mert szerinte "a nyugati világot megszálló muszlimok a felelőssé a fehér faj szisztematikus kiirtásáért". Kiderült, hogy már két éve szervezte a merényletet, amivel állítása szerint "hosszú évszázadok atrocitásaira akart választ adni". A férfi még a fegyvereire és a tárakra is muszlimellenes szlogeneket írt, illetve az írások között szerepeltek olyan uralkodók vagy hadvezérek nevei is, akik a történelem során már vezettek muszlimok elleni hadjáratokat vagy éppen annak idején az előrenyomuló oszmán-török hadsereggel vívtak csatát. Az új-zélandi merénylő, Brenton Tarrant fegyverén magyar nevek is szerepeltek: Hunyadi Jánost John Hunyadiként tüntette fel, de rajta volt még Horogszegi Szilágyi Mihály és Luxemburgi Zsigmond is.

Azt is megírtuk, hogy Magyarországon is járt az új-zélandi merénylő néhány hónappal ezelőtt.

Via: NZherald.co.nz



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!