Mint megírtuk, szörnyű tragédia történt csütörtökön Csányban. A Heves megyei település óvodájának udvarán kidőlt egy 80 kilós mászóka, emiatt meghalt egy hatéves kislány.

Mentőhelikopter érkezett a helyszínre, de hiába küzdöttek több mint egy órán keresztül az életéért, nem tudták megmenteni. A balesetben két másik gyerek könnyebben megsérült, őket kórházba vitték.

A kislány édesapja megtörten nyilatkozott az RTL Híradónak.

Mint kiderült, gyermeküknek nem is kellett volna aznap óvodába mennie, de mivel annyira szeretett ott lenni, szülei engedtek neki.

Az apa egy kollégája feleségétől értesült a történtekről, 50 perccel a baleset után. Állítása szerint az óvoda nem értesítette őt. Mire hazaért, a kislánya már nem élt.

"Amikor már 30-40 perce élesztik újra a gyereket, akkor már az embernek csak az forog az agyában, hogy hátha van remény. De itt remény már nem volt"

- mondta a férfi.

A kislány halála az egész családot megviselte, de a szülők próbálnak erősek maradni, mert még hat gyermekük van.

A kislánynak a Jégvarázs volt a kedvenc mesefilmje, és egy hercegnős, fehér ruha volt a kívánsága a baleset előtt. Édesapja azt ígérte, egy ilyen ruhában fogják eltemetni a gyereküket.

Arról is beszámoltunk, hogy a településen a tragédia óta lincshangulat uralkodik. A helyiek egy részét azért háborította fel különösen a tragédia, mert szerintük megelőzhető lett volna.

Az RTL Híradónak egy helyi képviselő elmondta,

évek óta, már többször figyelmeztették a polgármestert, hogy nem biztonságos a mászóka.

Medve István, a település vezetője azt mondta, minden óvodai játékot megvizsgálnak, addig nem is lehet használni ezeket.

Pénteken zárva volt az óvoda, az RTL Híradó információi szerint pedig az iskolában sem engedik a gyerekeket a kinti játékokkal játszani.

Az RTL Híradó riportja: