Korábban mi is írtunk a felfoghatatlan csányi tragédiáról: egy hatéves kislányra rádőlt az óvoda udvarán lévő mászóka. A gyerek a helyszínen meghalt, két másik társa megsérült.

A helyiek egy részét azért háborította fel különösen a tragédia, mert szerintük megelőzhető lett volna. A településen lincshangulat alakult ki a szörnyű balesetet követően, sok rendőr volt a helyszínen.

A Blikk azt írja, a kislány, Mercike az unokatestvérével játszott a kötélmászókán délután. Miután ő leugrott a játékról, az a még rajta lévő kislánnyal együtt eldőlt, agyonnyomva Mercikét.

Egyelőre nem tudni, pontosan mi okozhatta a mászóka kidőlését, de a lap úgy tudja, az óvoda játékaira már korábban panaszkodtak a szülők, bejelentést is tettek miatta az önkormányzatnál.

A Blikk azt is írja, hogy a tragédia után alig egy órával nagyjából százan vették körbe a polgármestert, Medve Istvánt, és azt skandálták, hogy ő a felelős, és ezért le kell mondania. A polgármestert rendőrök védték.

A lapnak nyilatkozott a gyászoló édesapa, Radics Béla.

"Felhívott délután az óvónő, hogy küldjem be a feleségemet, mert történt egy kis baj az oviban. Nem árulta el, mi történt"

- mondta. Mint kiderült, a kislány anyukája, Rózsa az óvoda kerítésén túl nézte végig, ahogy a mentők egy órán keresztül küzdenek Mercike életéért, sajnos hiába.

"Nem kívánom senkinek a vérét, hivatalos úton fogok elégtételt venni.Előző este Mercikém azt mondta, hogy apa, én egy hercegnő vagyok, kérlek, vegyél nekem egy jégvarázsos hercegnőruhát. Meg fogom ezt tenni, megszerzem a temetésére"

- fogadta meg az édesapa.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.