Halálos áramütés ért egy egyéves gyermeket szerda délután Nyíregyházán.

Mint arról mi is beszámoltunk,

otthonában érte az áramütés a gyereket, aki a kórházba szállítása után meghalt.

A helyszínre villámgyorsan megérkezett több mentőegység és egy helikopter.

A segítők 75 percen keresztül küzdöttek a kisfiú életéért, de sajnos hiába.

A Bors azt írja, hogy az áramszolgáltató szakemberei is kimentek a házhoz. A lap úgy tudta, hogy korábban már az egész házat áramtalanították, és hogy azt vizsgálják, nem történt-e visszaélés az áramfogyasztással kapcsolatban.

A rendőrség a lap szerint folyamatosan hallgatja ki a hozzátartozókat, és büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

"Ott kezdeném, hogy minden felelősséget vállalok, ezt a rendőröknek is elmondtam. A vezetéket a másik szoba ablakán át húztuk át a kisebbik szobába, hogy legyen áram. A huzal azonban nem volt szem előtt, egy szőnyeg volt ráterítve Az ágyon feküdtem a kisfiammal, amikor ő elkezdett lemászni. Alapvetően ezzel semmi baj nem lenne, hisz ott volt a testvére is. Kristóf azonban valahogy megtalálta az elektromos vezetéket, és elkezdte babrálni" - mondta a Borsnak az apa.

"Villámgyorsan felpattantam, és szétszakítottam a vezetéket.

Engem is megrázott az áram, és Kristóf testén is éreztem, hogy még nem ment ki belőle teljesen. Egy szava sem volt, elvesztette az eszméletét.

Őszintén szólva további részletekre nem emlékszem, annyira sokkoltak a történtek."

A Blikk azt írja, hogy az édesanyja, aki éppen várandós, Kristóf elvesztése óta sokkos állapotban van.

"Megszakad a szívem, ha arra gondolok, születendő kisbabánk már soha nem ismerheti meg kistestvérét, a mi Kristófkánkat!"

- mondta a Blikknek az édesapa.

A férfi nekik is elmondta, hogy magát hibáztatja a balesetért.

Azt mondta, miután hívták a mentőket, miközben nézte a fiát, és imádkozott, hogy ne legyen semmi baja. 75 percen át küzdöttek a kisfia életéért, és ő végignézte a haláltusáját.

"Istenfélő ember vagyok, újra és újra ugyanazokat a kérdéseket teszem fel. Hiába: nem tudom, mit tettem az életben, hogy ilyen pokoli fájdalommal büntessen engem. Ha egyszer megtalálom magamban a hibát, amiért ezt megérdemeltem, talán ismét fogok benne hinni"

- mondta a Blikknek az apa.