A miniszterelnök politikai igazgatójának szavaira még Orbán Viktor is reagált a pénteki rádióinterjújában, igaz csak visszafogottan annyit mondott, hogy Orbán Balázs „félreérthetően fogalmazott”. Az '56-os hős, Lipták Béla azonban sokkal keményebben fogalmazott.


Orbán Balázs nagy botrányt kavaró szavaira reagált Lipták Béla, az '56-os forradalom egyik hőse, miután a miniszterelnök politikai igazgatója egy interjúban arról beszélt, hogy Magyarország nem védekezett volna úgy egy orosz katonai agresszióval szemben, mint ahogy azt Ukrajna tette.

Orbán Balázs szerint "felelőtlenség" volt Zelenszkij döntése, amellyel „háborús védekezésbe vitte az országát”. Szerinte Magyarországnak 1956-ból tanulva „óvatosnak kell lenni” a magyar életekkel, és nem „odadobni” őket.

A miniszterelnök politikai igazgatójának szavaira még Orbán Viktor is reagált a pénteki rádióinterjújában, igaz csak visszafogottan annyit mondott, hogy Orbán Balázs „félreérthetően fogalmazott”.

Lipták Béla válasza azonban nem volt ennyire óvatos:

– válaszolt Lipták a Válasz Online megkeresésére.

„Ukrajna véráztatta földjén ma az orosz tankok magát a nemzeti önrendelkezést és az emberi szabadságot tiporják. Aki ezt valamiféle »békevágyat« emlegetve elnézné, mi több, mint valami üzenethordó küldönc, még szolgálná is, az ne merje kritizálni, de még csak említeni se merje a pesti srácok világtörténelmet formáló álmait és hőstetteit!”

- mondta a lapnak az '56-os hős.

Zárásként hozzátette: „Az Orbánok talán be tudják piszkítani a magyar nevet, de a világ szemében mégis nemes marad.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!