Sinkó Ottó azt nem látja, hogy javult volna az ország gazdasági helyzete, de szerinte elsősorban politikai üzenete lenne annak, ha Magyarország elköteleződne az euró mellett.


Hosszú ideig nem szorgalmaztam, hogy Magyarország csatlakozzon az eurózónához, mert a gazdaság fejlettségéhez képest korainak tartottam ezt a lépést. Most azonban változott az álláspontom, és úgy látom, hogy mielőbb deklarálni kell a csatlakozási szándékunkat – mondta a Portfolio-nak adott interjújában Sinkó Ottó, a Videoton Holding társ-vezérigazgatója.

Sinkó kifejtette, hogy mivel egyrészt nem teljesítettük a maastrichti kritériumokat, másrészt a gazdaság általánosságban sincs egyensúlyi helyzetben, ezért korábban azt gondolta, még nem szabad csatlakoznunk a közös európai pénz használóinak köréhez. Az üzletember azonban most sem érzi, hogy javulnának a gazdasági kondíciók, sőt éppen ellenkezőleg, de szerinte „nincs más választásunk, mint az eurózónához való csatlakozási folyamat ütemtervének kimondása és kialakítása”.

Ahogy fogalmazott: elsősorban politikai üzenete lenne annak, ha Magyarország elköteleződne az euró mellett.

- mondta a Videoton Holding társ-vezérigazgatója. Szerinte az első nagy kérdés, hogy a magyar kormány szeretné-e kifejezni az Európához tartozás szándékát,

a második pedig az, hogy ha igen, akkor elhiszi-e ezt a fordulatot az EU, a befektetők, illetve a közvélemény.

- fogalmazott Sinkó. Úgy látja, hogy Európában azok az országok lehetnek sikeresek, amelyeknek stabil helyük van az Európai Unióban. Az üzletember szerint azért is lenne nagy szükség az EU-pénzekre, mert nélkülük nagyon gyengén teljesít a magyar gazdaság.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!