Lishay Lavi október 7-én látta utoljára a férjét, aki akkor azzal búcsúzott tőle, hogy nagyon szereti. A család úgy tudja, hogy a férfi még életben van Gázában.


Interjút adott a Blikknek a Hamász elrabolt magyar túszának felesége. Lishay Lavi megköszönte Magyarország eddigi közbenjárását, és reméli, hogy mielőbb viszontláthatja a férjét.

Omri Miran és felesége a Gázai övezettől nem messze éltek a két kislányukkal. Október 7-én korán reggel légvédelmi szirénák hangjára ébredtek. Nem sokkal később lövéseket, sikolyokat halottak kintről, majd kopogást az ajtón.

Mikor ajtót nyitottak öt fegyveres állt előttük, akikre Lishay a mai napig nem tud emberként gondolni, csak szörnyetegként. átterelték a családot a szomszédba, és azt mondták nekik, hogy nem bántják őket, mert civilek. Aztán megkötözték Omrit, és több másik tússzal együtt kivitték az épületből. Lishay ekkor látta utoljára a férjét, aki búcsúzóul azt mondta neki: „Nagyon szeretlek!”

- mondta Lishay Lavi. Ő és Omri édesapja többször beszéltek az izraeli magyar nagykövettel, és Novák Katalin is fogadta őket.

A nő hangsúlyozta: köszöni az eddigi közbenjárást Magyarországnak, és reméli, hogy segíteni tudnak nekik abban, hogy mielőbb viszontlássák Omrit.

- mondta Lishay Lavi.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!