Ahogy korábban megírtuk: vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Makai Viktória ultrafutó támadója ellen december 20-án, csütörtökön - a vád súlyos testi sértés és szexuális erőszak. A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályok alapján – akár 11 év börtön is lehet.

Miután a férfit elfogták, beismerte tettét, de azt mondta, hogy aznap este egy céges rendezvényen volt, ahol nagyon berúgott.

Kedden a Pesti Központi Kerületi bíróságon kedden kezdődött meg annak a 37 éves kisgyerekes családapának a pere, aki tavaly október 14-én meg akarta erőszakolni a budapesti Jászberényi úton Makai Viktóriát. A férfi lehajtott fejjel, baseballsapkában, napszemüvegben érkezett a tárgyalásra.

A 24.hu tudósítása szerint a vádlott sírva beszélt arról, hogy világéletében konfliktuskerülő volt és a legjobb tudása szerint dolgozott. Elmondása szerint az ominózus este sört, bort, unikumot és pálinkát ivott. Állítása szerint berúgott és mivel rosszul érezte magát, kiment az udvarra hányni, majd elindult hazafelé. Ekkor vette észre a futónőt, és azonnal cselekedett. Erről így beszélt a most ismertetett korábbi vallomásában:

"Közel voltam hozzá és elkezdtem futni a nő után. Hajtott a kíváncsiság, hogy megtegyem. A nő végig ellenkezett, de nem csinált semmit csak beszélgetett. Meg akartam erőszakolni. Hányingerem van magamtól" - jelentette ki a férfi.

A rendőrök még aznap este megtalálták H. Istvánt, aki a kamrában, a hűtő mögé bújt anyaszült meztelenül.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>