Nem jogerősen 4 év 6 hónap letöltendő fogházra ítélték a kőbányai futónő, Makai Viktória támadóját, az ítélet ellen az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezett - közölte Ibolya Tibor, a fővárosi Főügyész az MTI-vel.

A 37 éves férfi tavaly október 14-én az éjjeli órákban a X. kerületben, a Jászberényi úton követni kezdte az arra futó nőt azzal a céllal, hogy megerőszakolja. Amikor utolérte, tarkón ütötte, majd megragadta, és húzni kezdte magával. A kitartóan ellenálló nőt a vádlott többször megütötte és szexuálisan bántalmazta.

A futónőt időközben keresni kezdte a férje, aki, amikor meglátta a bántalmazást, azonnal felesége védelmére kelt. A támadó ezután elmenekült a helyszínről, azonban a rendőrök rövid időn belül azonosították, majd pár órán belül elfogták.

Makai Viktória a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A férfi korábbi vallomásában elismerte, hogy "hajtotta a kíváncsiság", ezért akarta megerőszakolni a nőt.

Elmondása szerint az ominózus este egy céges buliban volt, ahol sört, bort, unikumot és pálinkát ivott.

Állítása szerint berúgott és mivel rosszul érezte magát, kiment az udvarra hányni, majd elindult hazafelé. Ekkor vette észre a futónőt, és azonnal cselekedett.

"Közel voltam hozzá és elkezdtem futni a nő után. Hajtott a kíváncsiság, hogy megtegyem. A nő végig ellenkezett, de nem csinált semmit csak beszélgetett. Meg akartam erőszakolni. Hányingerem van magamtól"

- mesélte vallomásában.

A Budapesti X. és XVII. kerületi ügyészség a férfi ellen szexuális erőszak és súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A bíróság szerdán a váddal egyezően

bűnösnek mondta ki a vádlottat, és halmazati büntetésként - figyelemmel az úgynevezett abortív patológiás részegségre is - 4 év 6 hónap fogházbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezést jelentett be a szabadságvesztés súlyosítása és börtönfokozat megállapítása iránt, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be jogorvoslatot.

A bíróság ügyészi indítványra fenntartotta a vádlott bűnügyi felügyeletét.